Varför tar du inte bara livet av dig pundar jävul

Det finns få saker som verkligen tar tag i mig och sveper i väg med mig. En av de är mina underbara barns närvaro och en annan sak är när någon människa som ser det som väldigt få gör. När någon åstadkommer det omöjliga och när möten sker.

Livet rullar så fort att många av oss missar vad som faktiskt spelar upp sig vid sidan av vår verklighet. Kanske är vi så vana vid en del saker att vi inte längre ser. Någon som verkligen ser är Emily Norling som valde att göra något som ingen av oss andra skulle göra. Genom några skrivna ord på hans ryggsäck så lärde hon känna en människa med ett långt livsöde och förgörande liv. En missbrukare och uteliggare blev hennes vän. Tillsammans skapar de konst och kärlek.

" Allt man äger bär man var dag" stod det på Curtis ryggsäck. Emily stannade Curtis för att fråga vad orden betydde för honom och om hon kunde få hänga på honom.

Visst är det så, att allt vi äger bär vi på. I slutet är det bara minnen, händelser som följer med oss. Visst är det så att materialistisk lycka existerar inte utan det är vad vi har i hjärtat och själen som verkligen är dyrbart."Allt man äger bär man varje dag." Jag bär på kärleken till mina barn , min familj och de som jag betyder något för. Jag äger mina tankar, minnen och erfarenhet. I jämförelse med Curtis så har jag en säng att sova i och en soffa att kura ner mig i och ett fullt kylskåp, jag har också värme och plats att förvara mina saker. Men det är ändå det viktigaste jag bär med mig vart jag än må gå.

Vi har så mycket att lära oss av dessa människor som tampas varje dag med helt andra problem än våra egna.

Jag har suttit nu på morgonen och lyssnat på berättelsen om Emily och Curtis två människor i Stockholm som kommer från helt olika bakgrund och har helt olika förutsättningar men de är bästa vänner. Bilden av Curtis och Emily är en smärtsam med vacker historia. Den är så vacker att den gör ont.

Emily har så rätt när hon berikar sitt liv med fler lärdomar. För det är genom andra du lär dig och det är genom deras ögon du förstår dig själv.

Tro inte att du vet allt eller att din ägodelar gör dig till en bättre människa.Gillar

Kommentarer