Tidningen ringde mig för att min son varit med

Min son läser entreprenörskap och nu har det haft ett projekt som ska avslutas. Projektet går ut på att samla in kläder till förmån av bättre behövande och då huvudsak barn. Han frågade mig om vi ville hjälpa till och skapa armband i klassen som de kunde skänka till dem som gav kläder.

Vi hakade på då det passade i våra samtal kring hur en del har det sämre än andra och att alla inte har samma förutsättningar. Det figurera mycket på media och det är givetvis inget som undgår någon inte heller barnen. Det passade också då vi just nu arbetar med mönster på matematiken och det gav oss möjlighet att låta barnen skapa sina egna mönster för att sedan bygga sina armband efter dessa mönster.

Det vi däremot inte hade räknat med var att tidningen skulle ringa och fråga om de fick skriva en notis om detta. De hade läst en artikel från Kristianstadsbladet där min son och hans kompisar hade varit med. Artikeln kan ni läsa här.

Insamlingen kommer att ske nu på Måndag i Kristianstad på Bibliotekets innegård, klockan 12-18 är man välkommen dit för att lämna kläder, leksaker eller dyl. Eleverna som håller i projektet kommer sen att överlämna dessa saker till barn i flykt-

Gillar

Kommentarer