Nu är det slut.

Jag bara hatar vad samhället är påväg, vad jag och många med mig uppfostrar våra barn till. Deras tro att julen handlar om att få saker, dyra saker. Det är mobiltelefoner, datorer, tvspel, pengar, märkeskläder osv osv. Så många föräldrar i dag som pga sitt dåliga samvete drar på sig skulder och sk räntefria avbetalningar, eller köper mobiler med dyra abonemang avgifter.

Jag tror att vi alla gör oss en stor björntjänst, vi skapar fel verkligheter till barnen. De får en tro på att livet består av en evig konsumtion. Vi föräldrar tävlar med varandra, barnen tävlar med varandra.

Ingen ser sig omkring, de finns de som inte har råd att leva. De som nätt och jämt har till hyran, sen kommer dec och jul, då ska de ut med orimliga summor utöver de vanliga.
Sen finns det de som ständigt sitter ensamma, de som inte har någon familj. Nej fy för, nu får det vara slut.
Jag ska visa mina barn vad julen igentligen innebär.

I år ska jag vägra överkonumera. Alla i familjen ska få välja minst 1 sak som de tycker är överflödigt. Det blir ingen överbliven mat, det kommer inte inhandlas en massa krimskrams. Istället ska vi vara tillsammans, spela spel,prata och bara vara.

Gillar

Kommentarer

Guest
,
Detta var jätte bra skrivit... dessa orden är starka... och kan bara hålla med dig... sjukt samhälle!!! Vi har alltid hjälpts åt på julen och alla bidrar med något i matväg och sen får barnen lagom med julklappar och vi vuxna bytar inte längre och så spelar vi massa spel och bara myser 😉