Narcissistisk personlighetsstörning är ett hot

Har skrivit om det många gånger men gör det igen. För det existerar i den grad att jag blir galen. Folk dömer varandra i bekantskapskretsar, på arbetsplaster och man till och med dömer människor man egentligen känner alls. Jag blir så upprörs av alla dessa ( jag vet bäst, för så skulle jag aldrig göra) Helt fantastiskt galen blir jag. Detta är ett sådan känsligt ämne för mig eftersom jag själv fått uppleva det i hela mitt liv.

Min familj är ganska komplex och de flesta av oss hör inte hemma inom normalitetens ramar. När jag var liten kunde vuxna människor fråga mig som var liten om saker kring min familj, frågor som för mig var väldigt konstiga.

Jag fick lära mig tidigt hur det var att ingå i en familj som var ett hett ämne kring andras köksbord. Men vet ni, det som sas och tingen det spekulerades om var väldigt sällan rätt.

Det var inte allt för längesedan jag såg att någon skrev om min familj och där det spekulerades igen, det var som om allt spelades upp på nytt.

Jag avskyr när det snackas skit på arbetsplaster och det vrider sig när människor ger sig rätten att säga något dumt om någon annan för att de inte gör igenkännande saker. Nej, när du börja se dig själv som en av samhällets ideal och förebild behöver du nog omvärdera. För vid det tillfället är din inskränkthet lika stor som din narcissistiska personlighetsstörning.

Jag vill att mina barn ska få lov att växa upp i ett samhälle där de kan utvecklas och bli vad de vill och önskar. Jag vill att de ska få förutsättningarna och att deras möjligheter ska få vara obegränsade. Jag önskar att de inte ska behöva få sin självbild krossad för att någon påstår sig veta mer än dem eller att någon säger att de inte är som de ska för att tillhöra samhällets normer eller att de inte är tillräckliga. Du ska vara så där lagom utstickande så att du ändå är som alla andra.

Ja, jisses amalia.


Gillar

Kommentarer

Ulvelotta,
Är uppvuxen med en mamma, narcissist..ingen dans på rosor. Hon håller fortfarande på och jag har nu sagt upp kontakten. Jobbar också som förskollärare och ogillar skarpt när det snackas bakom ryggen på våra kunder. Tycker du har helt rätt i ditt tänk..
nouw.com/ulvelotta
attvaramittilivet,
Verkligen ingen dans på rosor. Ibland kan det vara bäst i att ta avstånd, det betyder inte att man inte bryr sig om den andra utan att man bör bry sig mer om sig själv. <3 hoppas du får en bra söndag
nouw.com/attvaramittilivet
attvaramittilivet,
Tack, snälla. <3
nouw.com/attvaramittilivet
Trax
,
Mitt kloka hjärta ❤