LCHF och Katrin Zytomierska

Fick hem mitt bokpaket i går och jag har redan läst mer än hälften av Katrins "Dags att bli smal". Hennes sätt att skriva är mer än kontroversiellt, men det är det som gör den så speciellt. Sen kan jag ju faktiskt hålla med om mycket av hennes ord, utifrån mitt eget perspektiv. Nej, jag är inte lycklig när jag är tjock. Jag tycker min tjocka mage är hemsk. Visst vill jag att mina barn ska vara nöjda med sig själva. Men faktum är att övervikt är ohälsosamt på många sätt.

Jag har nu ätit LCHF mat i drygt 1 vecka och utan att väga mig. Jag har inte varit hemma på en vecka och därför inte haft tillgång till våg. Det ska bli spännande att väga mig när jag åter har möjlighet.

Jag har tänkt modifiera en aning kring dieten så den blir anpassad till mitt behov. Det hela handlar mest om att komma åt mitt stora sockermissbruk och som en biverkning kanske gå ner 10 kg.

Gillar

Kommentarer

roomofkarma
,
Den boken är super bra! Jag började med den boken bla när jag startade LCHF resan:)! Lycka till! kram CC
sofia
,
Nu är jag varken ett fan av Katrin eller äter enligt LCHF, men måste ändå erkänna att jag är lite sugen på den där boken....
sofia
,
sv: tack för boktipset. Ska kolla upp. Och angående LCHF så tror jag att det är mycket man kan inspireras på därifrån, bland annat det där med att äta mindre mängd kolhydrater (och då framförallt snabba). Lycka till med allt.
linda.v.karlsson
,
Jag provade LCHF för två år sen, fint i två månader och gick ner 9 kg, men började må illa. Hela tiden och alla runt mig trodde jag var gravid. Men jag började sakta äta lite pasta och bröd, och det blev bättre med en gång. Jag gillade ändå dieten för att jag kände att jag var itne tvungen att äta alla dessa kolhydrater och sockret (aldrig var en gottegris), så det jag provar nu är en lightvariant, inte lika mycket fett, men tänker absolut över vad jag stoppar i mig, håller mig undan pasta, potatis och allt med socker i sig. Började i måndags så får se vad som händer i dom kommande veckorna! Lycka till! (halebale på matdagboken.se)