Bloggare, socialmedia och föräldrapoliser

Att tro sig vara mer än andra ligger utanför mitt förstånd. Att kunna utala sig hur vidare andra är dåliga eller bra föräldrar i fall de bjuder in alla barn till kalas eller ej. Jag kan förstå ifall någon ifrågasätter föräldraskapet när ett barn far illa pga ohälsa eller vanvård . Men inte alla dessa diskussioner hur någon är som person och då lägga grunden efter hur hur de lämnar sitt barn på förskolan eller fritids.

Jag hör och läser i verkliga livet men också på socialamedier och även hur bloggare uttalar sig om hur dåliga andra föräldrar är genom att säga att så skulle verkligen inte "jag" göra. Nästa uttalande är ofta ett personligt påhopp om hur vidare föräldern växt upp eller är som person.

Så med andra ord baseras andras kompetens som föräldrar och personlighet utifrån åsikter kring vad personen tycker är rätt och riktigt.

Sanningar är bara en illusion av människors tyckande och med andra ord finns det lika många sanningar som det finna tyckande. Din behöver inte vara den ultimata.

Jag vill mena. Hur kan man påstå sig vara kärleksfull och stå för godhet om man i nästa andemening hoppar på en förälder för att hen inte tycker eller gör som en själv. Vi måste ju ändå utgå från att gemene man gör så gott den kan. Du kanske inte har en aning om vilken resa personen i fråga har bestridit och vilka förutsättningar hen har haft.

Det är hårfint mellan att säga sin åsikt och göra ett personligt påhopp-

Gillar

Kommentarer